Porumbeii din rasa Ciung de Bucuresti

Ciung de BucurestiRasa de porumbei Ciung de Bucuresti a fost selectionata in al doilea deceniu al sec. XX la Bucuresti. Sunt porumbei de statura mijlocie care zboar in stol la inaltime, de durata medie si cu batai de aripi rapide si continue.

Au capul usor rotunjit, fara mot, fruntea inalta si bombata, crestetul arcuit, putin batut, ceafa aproape rotunjita.

Ochii sunt  albi cu gene late si duble de culoare alb galbuie, ciocul de lungime mijlocie, usor indreptat in jos, maro deschis; narile scurte, putin despartite, netede, pudrate cu alb.

Gatul este de lungime mijlocie, relativ subtire, usor arcuit spre spate, barbia rotunjit scobita, pieptul este  larg, bombat si usor indreptat in sus.

Spatele este scurt, usor descendent spre coada, abdomenul putin arcuit, aripile lungi 23-24 cm purtate sub coada, putin trenate, coada lunga, lata, plata 12-16 rectrice, purtata orizontal usor ridicat si picioarele  de lungime mijlocie, neincaltate.

Rasa de porumbei Ciung de Bucuresti are  un penaj scurt, des si lipit de corp si o culoare de fond a penajului rosie-visinie; spatele, coada si remigele primare vinete-deschis, sein.