Rasa de porumbei Zburator argintiu romanesc

zburator argintiu romanescZburatorul argintiu romanesc, este o rasa de porumbei de statura mijlocie, cu zbor de inaltime, rapid in stol.

Are capul rotunjit, fruntea este inalta si bombata, crestetul arcuit, putin turtit, iar ceafa este aproape rotunjita, fara mot.

Ochii sunt albi, cu gene late, duble de culoare alb-galbuie, ciocul de lungime mijlocie, usor indreptat in jos, maro-deschis si narile scurte, netede, pudrate cu alb.

Gatul este de lungime mijlocie, subtire, usor arcuit spre spate, barbia rotunjit scobita, pieptul este larg bombat usor ridicat.

Spatele, scurt este inclinat usor oblic spre coada, abdomenul este putin arcuit, aripile sunt lungi, de 23-24 cm purtate deasupra, dar mai ales sub coada, putin trenate.

Coada este lata, plata cu 12-16 rectrice, lunga de 11-13 cm purtata orizontal, usor ridicata si picioarele sunt de lungime mijlocie, neincaltate.

Acesti porumbei au un penaj scurt, des, lipit de corp, si de culoare argintiu deschis, uniform, cu doua dungi rosu intens pe capacele aripilor.