Rase de prepelite pentru oua si carne

prepelita-faraonPrepelita Faraon (Jumbo Gold) seamana cu prepelita din specia japoneza din punct de vedere al coloritului penajului. La maturitate aceste prepelite cantăresc semnificativ mai mult decat prepelitele din celelalte rase de aceea sunt crescute pentru carnea lor, ajungand la o greutate de 400-480g in viu. Prepelita Faraon poate produce pana la 220 de oua pe an, greutatea unui ou ajungang pana la 14 grame, iar primul ou este produs abia la 50-55 de zile.

prepelita-neagra-englezeascaPrepelita neagra englezeasca are un penaj maroniu spre negru. Este o specie de prepelite care produce primele oua la 35-40 de zile, productia ajungand pana la 280-300 de bucati pe an, iar un astfel de ou de prepelita poate sa cantareasca pana la 10 grame. Un mascul din aceasta specie cantareste la maturitate 120 de grame, iar o femela, 145 de grame in medie.

prepelita-rosiePrepelita rosie (estoniana) este un soi de prepelita colorata uniform pe tot corpul in rosu si maroniu.  Aceasta specie produce in jur de 250 de oua pe an, fiecare cantarind 12 grame. Primul ou de prepelita este produs la 38-40 de zile. Femelele cantaresc 190-200 de grame in medie, iar masculii 170 de grame, asadar aceasta specie este interesanta si pentru afacerea crestere prepelite pentru carne.

prepelita-baltataPrepelita baltata (Tuxedo) este o prepelita cu origini englezesti care a fost obtinuta ca urmare a incrucisarii prepelitei din varietatea alba cu cea neagra, ambele cu origini pe teritoriul Marii Britanii. Pieptul si abdomenul acestor prepelite sunt colorate in alb, iar capul, gatul si aripile sunt negre, lasand impresia ca prepelita poarta un frac. O femela cantareste in medie 145 de grame si poate produce primul sau ou de prepelita la 40-42 de zile. Aceste oua prepelita cantaresc 9 sau 10 grame si o pasare produce 290 pana la 300 de oua pe an. Masculii au o greutate mai mica de circa 125 de grame in medie.

prepelita-auriu-de-manciuriaPrepeliţa Auriu de Manciuria este o specie  preponderent intalnită in nordul Chinei, cu un colorit galben-maroniu pe toată suprafaţa corpului. Femela are  penajul mai deschis la culoare pe piept cu câteva picături negre-maronii, iar mascul are capul roşcat-închis şi pieptul cărămiziu uniform, fără stropi.. Este o prepeliţă crescută pentru producţia de ouă în special dar se creste foarte bine şi pentru producţia de carne, aceasta putând ajunge pana la 250 g in viu.

prepelita-tibetana

Prepelita Tibetana este o prepeliţă crescută in special pentru producţia de ouă, dar şi pentru producţia de carne, aceasta putând ajunge pana la 250g în viu.Are un colorit maroniu închis pe toată suprafaţa corpului, lucru care face grea deosebirea între mascul şi femelă până aproape de vârsta maturităţii, când cloaca este dezvoltată pentru reproducţie.

 

prepelita-polara

 

Prepeliţa Polara este originară din Franţa, are culoarea penajului albă, iar ochii sunt negri. Este o prepeliţă crescută pentru producţia de ouă  şi pentru producţia de carne, aceasta putând ajunge pana la 240g în viu.