Specii de prepelite ornamentale

prepelita-californianaPrepeliţa Californiană cu moţ (Prepeliţa Valley) este una din cele mai căutate rase de prepeliţe in  scop ornamental. Aceasta se regăseşte în nordul şi sud-vestul Statelor Unite şi au fost introduse cu succes în vestul Canadei. Prepeliţa California are tendinţa de a se cocoţa în copaci şi preferă să trăiască la poalele munţilor, în văi, zone mlăştinoase şi umede. Se reproduce in primul an, in lunile aprilie-iunie si au o perioada de incubare de 23 de zile.

prepellita-bobwhitePrepelita Bobwhite (Virginanus Colinus) o rasă foarte populară in sud-estul Americii dar care a ajuns şi in Romania. Se gaseste in douazeci si doua de varietăţi, dar cea mai răspandită este cea estică. Sunt foarte uşor de crescut in captivitate (analog prepeliţelor japoneze). Au o inălţime de 15-16 cm, lungime 25 cm şi o greutate medie de peste 220 g. Au un penaj deosebit şi cantec plăcut si sunt excelente păsări de colivie. Se reproduc inca din primul an, in lunile aprilie-iunie, avand o perioada de incubare de 23-24 de zile. Fac in jur de 12-16 oua, de doua ori pe an, coaja lor fiind complet alba.

prepelita-chinezeasca-piticaPrepelita Chinezeasca Pitica ( Prepelita Regala sau Prepelita Asiatica Albastra)  este  originara din Asia si Oceania, fiind cea mai mica prepelita cunoscuta.Exista 10 subspecii diferite, toate cu un penaj deosebit şi cantec plăcut si sunt excelente păsări de colivie. Se reproduc in lunile aprilie-iunie, inca din primul an, cu o perioada de incubare de 16 zile. Fac cateva zeci de oua de-a lungul anului, coaja lor fiind maroniu-verziu si pigmentata.