Totul despre porumbeii Jucator Roller de Cluj

roller de clujAceasta rasa porumbei  este formata din rollerul oriental incaltat  in zona orasului Cluj. La inceput  aveau aptitudini bune de zbor, in prezent, zborul fiind de durata mica, la  semi-inaltime, acestia crescandu-se doar pentru caracterele de exterior.

Capul este oval,fruntea, mica si alungita,crestetul arcuit si usor batut si ceafa alungita.
Ochii sunt  mari, deschisi la culoare, inconjurati de gene duble, fine de culoare alb-galbuie. Ciocul este  puternic, gros la baza, varful usor curbat, 18-20 mm, avand culoare deschisa pentru unicolori.Narile sunt mici, netede pudrate cu alb iar gatul este de lungime medie, barbia usor scobita.
Au pieptul bombat, lat, spatele scurt, lat in umeri, trece descendent in linia cozii.
Aripile sunt lungi 20-24 cm, puternice, obligatoriu trenate, ating solul; privite din spate, nu au voie sa se incruciseze.
Coada, lunga 10-12 cm este purtata ridicat, contine 14-20 rectrice, late, usor franjurate pana la 2 cm de la varful penelor. Rectricele sunt aranjate in acelasi plan, formand o coada tip spaclu. Coada trebuie sa fie mai lata cu 2-3 pene decat pieptul.
Picioarele sunt scurte, ghearele de culoarea cornului, incaltatura la nivelul unghiilor cu sau fara secera, cu sau fara pinteni.
Penajul este elastic, lins, strans lipit de corp si  sunt unicolori, dungati, ciocaniti, pestriti in doua sau mai multe culori (almond).