Totul despre gainile Cochin

Istoric

Aceasta rasa de gaini a fost crescuta pentru prima data in China, urmand ca pe la jumatatea secolului 19 sa fie exportata in Marea Britanie si America. Rasa de gaini Cohin a devenit celebra in anul 1800, cand a fost oferita drept dar reginei Victoria a Angliei, care a adorat aceasta rasa de gaini.

 

Temperament

Gainile din rasa Cochin sunt foarte rezistente, docile si prietenoase. Sunt foarte afectoase, bune closti si chiar mame surogat. Cu toate acestea ele ajung la maturitate destul de lent.

Se adapteaza foarte usor atat la spatii deschise, cat si la spatii inchise. Le place sa cutreiere toata curtea, insa nu pot zbura foarte bine.

Caracteristici fizice

Gainile din rasa Cochin au o constitutie masiva, cu un penaj distinctiv, avand pene deosebit de moi si pufoase atat pe trunchi cat si pe picioare, lucru ce le face sa para mai grasute. Pot avea si penjaul usor carliontat, penele fiind usor intoarse spre exterior. Varietatile de culori care se intalnesc sunt alba, neagra, albastra, galbena, rosu si alte culori combinatii intre cele de baza.

Corpul este masiv, cu un spate scurt si lat; coada este scurta si boanta. Pielea din jurul urechilor este, rosie, iar cea de pe corp are culoarea galbena. Coaja oului este rosiatica.

Caracterele productive

In ceea ce priveste productia de oua, gainile Cochin produc un ou destul de mic in comparatie cu corpul lor. Crescatorii spun ca aceste gaini trebuie exploatate pentru oua pana la varsta maturitatii, cand sunt complet dezvoltate (2 ani), dupa care carnea lor ar poate fi consumata.

Gainile din aceasta rasa ajung la o greutate de aproximativ 4 kg, in timp ce cocosii la 5 kg.