Totul despre rasa de gaini Plymouth Rock

Istoric

Plymouth Rock este o rasa originară din Plymouth, Statele Unite, fiind expusa pentru prima data ca rasa, in anul 1869. Mostenirea lor genetica este destul de neclara, acesta rasa de gaini fiind obtinuta prin incrucisare mai multor rase, cum ar fi Dominique, Dorking, Cochin etc. Ea a devenit populara foarte rapid, fiind cea mai crescuta rasa de gaini in Statele Unite pana in perioada celui de al doilea razboi mondial.

Popularitatea sa a crescut datorita calitatilor sale remarcabile: rezistenta, docilitate si productia excelenta, atat a oualelor, cat si a carnii.

Temperament

Puii din rasa Plymouth Rock sunt foarte prietenosi si usor de domesticit. Sunt pasari de curte ideale, deoarece se inteleg foarte bine atat cu restul animalelor, cat si cu oamenii. Aceasta rasa nu este una agresiva, ceea ce o face sa fie ideala pentru o ferma de pasari de familie. Odata devenite closti, gainile pot fi mame foarte bune pentru puii lor. Cu toate ca le place sa se miste in voie in spatii deschise, aceasta rasa nu are nevoie de foarte mult spatiu, iar gardurile nu trebuie sa fie foarte inalte pentru ca nu zboara foarte mult.

Caracteristici fizice

Aceasta rasa de gaini este mai longeviva decat celelalte. Spatele lor este lung si lat, pieptul este mare, iar culoarea pielii si a piciorelor este galbena. Abdomenul gainilor este mare si rotund, ceea ce sugereaza faptul ca sunt bune de oua. Creasta, barbita, lobii urechilor au culoare rosie, iar ciocul este galben.

Caracterele productive

Rasa Plymouth Rock este o rasă mixtă, fiind crescută atât pentru ouă cât şi pentru carne. O gaina produce anual o cantitate considerabila de oua, ajungand pana la 200 de oua pe an. De multe ori, productia de oua continua pe toata perioada anului.

Aceasta rasa reprezinta, de asemenea, o excelenta sursa de carne. Cocoşul ajunge la o greutate de 3.6 kilograme, iar găina la 3 kilograme.